Parkettihuoltoa

Lattian on kestettävä kovaa kulutusta, siksi se vaatii ajoittain hoitoa pysyäkseen hyvässä kunnossa. Parkettilattia on kestävä ja tyylikäs ratkaisu, joka säilyy oikeanlaisella ylläpidolla kauniina jopa vuosikymmeniä.

Asennus Hakkarainen suorittaa parkettilattioiden peruskunnostusta, kuten hiontaa, lakkausta ja sävytystä. Voin myös vaihtaa vaurioituneita parkettipaloja uuteen. Tämä vaatii yleensä myös muita parkettilattian pintakäsittelytöitä, kuten sävyttämistä.

Parkettihuolto käytännössä

Parketin hionta tapahtuu koneella. Hiontakertoja saattaa olla useita eri karkeuksilla. Mahdolliset raot täytetään ja lopuksi parketin pintaan vedetään lakkakerroksia pohja- ja pintalakalla.

Kellastunutta ja kulunutta parkettilattiaa ei välttämättä tarvitse vaihtaa uuteen. Parkettilattian korjaustöillä vanha parkettisi saa uuden ilmeen, joka sopii remontoiden kodin muuhun ilmeeseen. Värisävyä muuttamalla parkettilattia luo kotiisi aivan erilaisen tunnelman.

Tutustu galleriassa muutamaan työnäytteeseen.

pähkinänkuori


Kutsu minut arvioimaan, onko parkettilattiasi korjattavissa kannattavasti.

Tarkistan parkettisi kunnon, puulajin, pohjan suoruuden ja parketin paksuuden.

Kuinka kauan hiominen kestää?

Jokainen parkettihuolto on vaatimuksiltaan tietenkin hiukan erilainen, mutta keskimääriin 30 neliömetriä päivässä.

Entä jälkihuolto?

Parkettilattian tulisi kuivua ilman käyttöä muutaman päivän verran. Kävellä sillä voi jo seuraavana päivänä, mutta lopulliseen kovuuden parketti saavuttaa noin kahdessa viikossa. Suomen vaihtelevat vuodenajat vaikuttavat kovettumisaikaan oleellisesti

Parkettilattian kunnostuksen edut

Parketin uusimiseen verraten kunnostaminen taloudellisempaa, ekologisempaa ja yksilöllisempää.

Kotitalousvähennys

Ammattilaisen toteuttamasta remontoinnista saa kotitalousvähennyksen